Powered By Blogger

miércoles, 14 de abril de 2021

postres

 Coulant 

 Coulant, fondant o volcà és un conegut postres de xocolata patentat pel xef Francès Michel Bras el 1981 al seu restaurant de Laguiole, a l'altiplà de l'Aubrac, a sud-oest de França. Es presenta com a petit pa de pessic de xocolata amb l'interior fos.


Ingredients: 

150 gr de xocolata per a postres.
150 gr de mantega sense sal.
4 ous.
100 gr de sucre.
70 gr de farina de blat.
Gelat al teu gust per acompanyar, opcional.






Instruccions:


Posa en un bol la xocolata trossejada i la mantega. Introdueix el bol al microones durant un minut a potència màxima, treu el bol i remou el contingut amb una cullera o espàtula.

Torna a introduir al microones un altre minut, treu-lo i revuélvelo tot de nou. Si encara no s'ha fos tot pots posar el bol uns segons més al microones, però no et passis de temps perquè si cremes la xocolata T'amargarà tota la barreja, és molt millor anar a poc a poc.

Quan estigui tot més o menys fos, remou amb una cullera o llengua de cuina fins que la barreja sigui homogènia.

En un altre bol bat els ous amb el sucre amb l'ajuda d'unes varetes fins que el sucre s'hagi dissolt i la barreja sigui escumosa i d'un color clar.
Incorpora els ous amb el sucre ja barrejats a l'bol amb la xocolata i la mantega, i barreja-ho tot bé.

Afegeix la farina tamisada, és a dir, fent-la passar per un colador perquè no caigui amb grumolls ni apelmazamientos, i remou la barreja perquè quedi homogènia.
Ara aboca la barreja en els motlles de silicona per coulant fins cobrir-los una mica més de la meitat, i congélalos a l'mínim 2 hores.
Quan els vagis a preparar, preescalfa el forn a 190ºC amb calor amunt i avall i ventilador, i quan hagi assolit aquesta temperatura introdueix els coulant en ell en una posició mitjana sobre una safata de forn.
El temps de fornejat és la clau per obtenir el coulant perfecte i, però, necessitem experimentar una mica abans de saber quin és ja que cada forn és un món. Jo he necessitat uns 16-17 minuts perquè estiguin llestos els coulant, però us recomano fer una prova amb un coulant la primera vegada i enfornar aquest temps. Si després de el temps de repòs i haver-ho desemmotllat (t'explico a continuació com fer-ho) està massa fet, ja saps que necessites rebaixar el temps 1 o 2 minuts, i si per contra està massa líquid i és complicat desmoldarlo sense trencar-lo, la propera vegada dóna-li 1 o 2 minuts més.

Un cop al forn els coulant, treu-los de l'forn i deixa'ls reposar al menys 5 minuts. Un bon senyal és que es vegin quallats encara que amb el centre superior una mica més fosc i «bailongo», i que s'hagin separat de les parets de l'motlle.

Per desemmotllar jo recomano la tècnica usada per donar-los la volta a la truita (sobretot per als que ens agrada que l'interior de l'coulant estigui molt líquid): col·loca un plat de l'inrevés sobre de l'motlle i dóna-li ràpidament la volta, et ha de quedar perfecte en el plat.








No hay comentarios:

Publicar un comentario